Cosmopolitan, a sex v meste.

Cosmopolitan
Cosmopolitan

Carrie, Charlotte, Miranda a Samantha, hlavné postavy kultového seriálu a Cosmopolitan patria k sebe ako Henry Morgan a rum. Práve tento seriál celosvetovo preslávil kyslastý kokteil, ktorý si väčšina z nás spája s vyššou spoločnosťou a kokteilovými párty.

Kto bol na začiatku?

Presný pôvod tohto kokteilu jasný nieje, ale vieme, že vznikol niekedy v 70. rokoch 20. storočia v Amerike. Údajne ho namiešalo hneď viacero barmanov nezávisle od seba približne v rovnakom čase. Veľa ľudí sa prikláňa hlavne k názoru, že najväčším priekopníkom kokteilu bol vlastník niekoľkých barov v San Franciscu, jeho meno bolo John Cain. Iní si zas myslia, že prvá namiešala kokteil známa barmanka Cheryl Cook z Floridy. A v 90. rokoch sa stalo konzumovanie Cosmopolitanu takmer až štýlovou záležitosťou, samozrejme hlavne vďaka spomínanému seriálu Sex v meste.

Ako na to?

Potrebujete: 4 cl Finlandia lime vodky, 2 cl Cointreau (triple sec), 4 cl brusnicového džúsu, šťava z 1/4 limetky
Postup: Shaker naplníme ľadom, nalejeme ingrediencie a dobre preshakujeme, cez sitko nalejeme do pohára typu „kokteilovka“, bez ľadu. Okraj pohára pretrieme kúskom pomarančovej kôry, potom kôru zapaľovačom nahrejeme a stlačením striekneme aromatické oleje z kôry do drinku.

Tip: Použite čerstvú šťavu z limetky a zo shakera nalievajte metódou „double strain“, konzistencia drinku bude tak bez rušivých elementov ako napríklad dužina limetky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *