Vyrábajte si vlastné sirupy.

Vlastné sirupy dajú vášmu baru originalitu.

Základnému alebo ak chcete cukrovému sirupu sme sa už venovali tu. Teraz poďme trošku do hĺbky a pozrime sa na ďalší krok. Ako ste už isto pochopili prvý krok bude príprava základného sirupu z vody a bieleho cukru v pomere 1:1, trstinový cukor by som v tomto prípade nepoužil, lebo nemá takú neutrálnu chuť ako biely.

A teraz tá zábavnejšia časť procesu. Budeme pridávať kľúčovú ingredienciu. Ak chceme získať bylinný sirup, napríklad mätový alebo bazalkový atď., pridáme par vetvičiek bylinky do horúceho sirupu a necháme vychladiť alebo môžeme do chladného sirupu pridať bylinku, ale v tomto prípade bude infúzia trvať dlhšie.

Ďalší spôsob výroby sirupov je nahradenie vody 100% ovocnou šťavou, ale dávajte pozor, aby nebol v šťave pridaný cukor alebo iné sladidlo. Ďalej postupujeme ako pri príprave základného sirupu.

A aby sme to mali kompletné, nahradme v rovnici cukor. Použite med a vytvorte si extra zdravý a v poslednej dobe v rôznych koktailoch obľúbený medový sirup. Med:voda = 1:1.

Pár tipov na záver:

  • nebojte sa experimentovať a skúšať, existuje nespočetné množstvo príchutí, ale nezabudnite si vždy zapisovať jednotlivé množstvá a postupy
  • Keďže sirupy budú bez umelých konzervantov, držte ich v chladničke, takto majú životnosť 2 až 3 týždne.
  • Životnosť viete predĺžiť pridaním malého množstva alkoholu, najlepšie neutrálnej chuti ako je lieh alebo aspoň vodka.
  • Ak chcete použiť rovno zmes bylín, kľudne skúste čajové zmesi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *