Pina Colada, to bola náhodička.

Pina Colada
Pina Colada

Skvelý letný drink, ktorého názov pochádza zo španielčiny. Pina znamená v preklade ananás a colada by sa dala preložiť ako precedený.

Zrodila sa náhodou.

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že pina colada vznikla, ako inak, na Kube, ale nebolo tomu tak. Pri jej zrode stál Ricardo Garcia, bol to barman v jednom španielskom hoteli a kokteil sa mu podarilo namiešať úplnou náhodou. Jedného dňa pri jeho bežnej práci dostal objednávku na kokteil Coco Loco. Tento kokteil sa podával v kokosovom orechu a obsahoval kokosové mlieko, kokosový krém a rum. To by nebolo nič nezvyčajné, tento kokteil miešal bežne, ale tentoraz musel pohotovo nahradiť kokosový orech, v ktorom Coco loco bežne podával. Ricardo sa rozhodol použiť vydlabaný ananás, čo čisto kokosovému drinku pridalo nový rozmer a chuť ananásu. Drink mal samozrejme okamžitý úspech a Pina colada bola na svete.

Ako na to?

úplne pôvodne bol recept veľmi jednoduchý, do dnešných dní sa však ingrediencie mierne pozmenili a podľa mňa tú najlepšiu verziu vám ponúkam.

Potrebujete: 4 cl Bacardi svetlý rum, 1 cl kokosový sirup, 1 cl smotana, 15 cl ananásového džúsu
Postup: Ingrediencie nalejeme do shakera s ľadom a svižne pretrepeme, nalievame do pohára na colady „Hurricane“ s ľadom.

Tip: Pri shakeovaní buď rázny a tým sa docieli to, že v drinku nebudú zrazeninky smotany a pena bude dostatočne hustá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *