Základný sirup, samozrejme cukrový.
Jednou z najzákladnejších surovín na prípravu kokteilov je cukrový sirup, ktorý si môžete kúpiť, ale aj omnoho lacnejšie pripraviť. Takýmto sirupom môžeme veľmi rýchlo zachrániť príliš kyslé Mojito, ale používame ho v obrovskom množstve receptov. Trstinový cukor je zdravší a nieje oveľa drahší ako klasický biely cukor, takže používam tento, ale má aj isté nevýhody, napríklad je menej sladký a chuťovo nie je až taký neutrálny ako biely.
Ako na to?
Potrebujete: 500g trstinový cukor (alebo 400g biely cukor), 400ml voda
Postup: Do čistého hrnca nasypeme cukor, dolejeme vodu a dáme na oheň. Miešame cukor v zohrievajúcej sa vode a počkáme kým sa zmes začne variť. Necháme ju vrieť približne 5 minút a zbierame z povrchu penu. Hotový sirup prelejeme cez sytko do čistej nádoby a necháme vychladnúť. Skladujeme v chladničke.